Welke zonnepanelen zijn er en hoe kiest u de juiste?

Dank u voor uw interesse in de top kwaliteit zonnepanelen van en de vakkundige installatie door All Electric Home!

In onze moderne samenleving volgen ontwikkelingen en innovaties elkaar in snel tempo op. Dat geldt zeker ook op het gebied van zonnepanelen. Zonnepanelen worden steeds rendabeler, efficiënter en ook steeds betaalbaarder voor de gemiddelde Nederlander. Zo leveren de zonnepaneelinstallaties van All Electric Home voor u als particulier al gauw vele duizenden Euro’s op. Wenst u ook een offerte voor uw situatie? Of wilt u meer weten waar u op dient te letten?

Neem contact met ons op
 

Maar welke zonnepanelen zijn er en hoe kiest u de juiste panelen?

Gezien het lage rendement op uw bankrekening en het hoge rendement op zonnepanelen en de korte terugverdientijd is de aanschaf van zonnepanelen een goede investering. Maar welke zonnepanelen zijn er en hoe kiest u de juiste panelen? All Electric Home helpt u kiezen uit een grote selectie. Wij laten u zien welke zonnepanelen het beste passen in uw situatie? Hoe bepaalt u welke zonnepanelen voor uw situatie het beste zijn? De onderstaande lijst van aandachtspunten maakt het beantwoorden van de vraag welke zonnepanelen kiezen voor u aan te raden is gemakkelijker. Maar natuurlijk informeren we u eerst over de soorten zonnepanelen waaruit gekozen kan worden.

Uit welke hoofdsoorten zonnepanelen kunt u kiezen?

Het antwoord op de vraag welke zonnepanelen kiezen slim is, is afhankelijk van meerdere factoren. Bepalende factoren zijn onder meer uw budget, het daktype dat u heeft, de oriëntatie van het dak, de vereiste opbrengst en rendement en de specifieke wensen die u zelf heeft. In hoofdzaak zijn er momenteel in Nederland vier soorten zonnepanelen te koop. In de eerste plaats monokristallijn panelen. Deze zonnepanelen hebben een uniforme kleur en zijn doorgaans zwart van kleur. Een tweede variant zijn de polykristallijn zonnepanelen. Deze panelen zijn te herkennen aan hun blauwe kleur en de aluminium rand die om elke paneel zit. Een derde paneelsoort staat bekend als het amorfe zonnepanelen. Deze flexibele zonnepanelen worden ook wel dunne film panelen genoemd en zijn gemaakt van amorf silicium. Ten slotte zijn er nog de glas-glas zonnepanelen. Dit is de nieuwste generatie zonnepanelen, die voorzien zijn van een extra glaslaag aan de achterkant van de zonnecellen en daardoor een stuk robuuster zijn en langer rendabel blijven.

Hoeveel opbrengst en rendement zijn gewenst?

Bepaal voor uzelf hoeveel opbrengst en rendement wenselijk is voor u als u overgaat tot de aanschaf van zonnepanelen. All Electric Home kan u daarbij helpen. De twee soorten zonnepanelen die een zeer hoog rendement opleveren, zijn monokristallijn panelen en glas-glas panelen. Natuurlijk betaalt u wel meer voor dit type zonnepanelen, omdat u er ook meer voor terugkrijgt. Een voordeel van de monokristallijn is naast het hoge rendement het strakke uiterlijk van deze panelen en het feit dat ze door hun formaat goed op kleinere daken zijn te gebruiken. Een aanvullend voordeel van glas in glas panelen is de extra levensduur vergeleken met de oudere generatie zonnepanelen.

All black

Wenst u geen zilverkleurig frame aan de buitenkant van de panelen en een egaal zwart oppervlak op uw dak? Dan zijn er ook de zogenaamde All black panelen. Hierbij zijn ook de randen helemaal zwart, zodat u een egaal zwart oppervlak krijgt. Ideaal voor die daken die in het zicht liggen.

Let op uw budget

Als u op uw budget moet letten, kunt u het beste gaan voor de polykristallijn panelen. Deze panelen zijn enkele tientallen procenten voordeliger dan de andere twee typen, maar leveren wel minder rendement op. Een aanvullende voordeel van polykristallijn is dat deze perfect zijn voor grotere daken en een redelijk goed rendement opleveren. Het rendement van amorfe panelen, ofwel dunne film panelen, is het kleinste van de vier paneelsoorten.

Meer informatie of een offerte?

Wenst u meer informatie of een offerte? Indien u meer informatie wenst, dan kunt u hier contact met ons opnemen. Wenst u een offerte specifiek voor uw situatie op maat te ontvangen, dan kunt u hier de offerte opvragen.

Neem contact op!    AEH nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen!

    Snel contact?