De juiste omvormer bij uw zonnepanelen

Dank u voor uw interesse in de top kwaliteit zonnepanelen van en de vakkundige installatie door All Electric Home!

Gemiddeld levert een zonnepaneelinstallatie van All Electric Home tijdens de levensduur vele duizenden Euro’s op! Zo kunt u andere leuke dingen doen met het geld dat u met uw PV installatie verdient!  Laat dit hier direct voor uw situatie uitrekenen en u verder helpen of lees verder.

Wanneer u zonnepanelen op uw dak wenst, koopt u dan daarbij ook de juiste omvormer bij uw zonnepanelen. Dit onderdeel is namelijk verantwoordelijk voor  een goed rendement tijdens het omzetten van de opgewekte gelijkstroom in wisselstroom. De wisselstroom is vervolgens te gebruiken in uw huishouden. Maar deze energie kan afgegeven worden aan een energieopslagsysteem of uw energieleverancier, wanneer u een overvloed aan energie opwekt. Zonder een bijpassende omvormer bij uw zonnepanelen heeft u minder profijt van uw zonnepanelen. Voordat u een omvormer gaat kopen is het belangrijk te weten welk type u nodig heeft.

Bereken het vermogen

De juiste omvormer bij uw zonnepanelen is erg belangrijk, omdat u dan optimaal rendement uit uw zonnepanelen haalt. Om te weten welke omvormer zonnepanelen u nodig heeft, zult u eerst het huidige of toekomstige gewenste  energieverbruik en het mogelijk op te wekken vermogen van de zonnepanelen moeten bepalen. Dit kunt u het beste achterhalen met deze (grove) berekening:

Aantal zonnepanelen x Wattpiek per paneel x factor voor Nederland

De factor voor Nederland is 0,85. Deze scheelt per regio en ook per dak, maar het is een eerste indicatie voor u. All Electric Home specialisten kunnen dit gedetailleerd voor u uitrekenen. Stel dat u 15 zonnepanelen heeft met ieder een Wattpiek van 330.

De berekening is dan als volgt:

15 x 330 x 0,85 = 4.208 Watt

Kijkt u hier bijvoorbeeld eens welke  zonnepanelen en omvormers All Electric Home bijvoorbeeld heeft of Laat  u direct verder helpen en hier uw opbrengsten door onze experts door rekenen en laat de zon voor u geld verdienen.

Neem contact met ons op

De ligging van uw huis telt ook mee

Wanneer uw panelen aan de zuidkant van uw huis geplaatst worden, dan is de waarde van de vorige berekening hoogstwaarschijnlijk accuraat. Liggen de panelen echter op het zuidwesten, dan zult u rekening moeten houden met een reductie van het vermogen. Panelen op het noorden zijn meestal niet rendabel. Ook zonnepanelen die te kampen hebben met schaduweffecten, zullen minder opbrengen, De juiste omvormer kan hier echter de effecten tot een minimum beperken en de opbrengsten toch overall rendabel maken. Wanneer u het juiste percentage van het totale vermogen heeft afgetrokken, kunt u opzoek gaan naar een omvormer die past bij dit vermogen. Goede omvormers kunnen zelfs nog een stuk extra piekvermogen aan. Zorg ervoor dat de omvormer in ieder geval niet te zwaar is, aangezien dit ook weer nadelig effect op het rendement van de omvormer zelf kan hebben. Maar waarom moeilijk doen? U kunt het gewoon uit laten zoeken door de specialisten van All Electric Home!

Heeft u te maken met meerdere hellingshoeken en dakvlakken?

In dit geval zult u opzoek moeten naar een omvormer met MPP trackers en meerdere strings. Op deze manier kunt u per vlak waar uw zonnepanelen op behuisd zijn een MPP tracker en string gebruiken. U kunt ook kiezen om een extra omvormer te kopen. Micro omvormers of Power Optimizers worden steeds populairder, vooral als daken last hebben van gedeeltelijke schaduw van schoorstenen, bomen of nabij gelegen panden. Want als een paneel van de hele serie bijvoorbeeld midden op de dag 1 uur schaduw heeft en maar 10% oplevert, dan hebben alle panelen te samen dat hele uur maar 10% rendement! En omdat de aarde om de zon draait, kan het soms zo uitkomen dat dit dan meerdere uren over verschillende panelen van toepassing is. Wij kunnen het zo met onze gespecialiseerde software voor u uitzoeken.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste panelen en een bijpassende omvormer?

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste panelen en een bijpassende omvormer? Neem dan snel contact met ons op. U kunt hier ook een uw besparing uit laten rekenen en een offerte aanvragen. Wij helpen u graag verder van advies tot en met installatie en turnkey oplevering. Zelfs de complete aanvraag voor de BTW teruggave regelen wij voor u! Wel zo gemakkelijk, alles in een hand uitbesteden.

Neem contact op!    AEH nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen!

    Snel contact?