Nilan warmtepomp met Sunliber systeem in de Zilk

Onlangs heeft All Electric Home een Nilan warmtepomp met een Sunliber systeem in de Zilk geleverd. De eigenaar Hans had ongeveer een jaar geleden een woning in de Zilk gekocht. Hij wilde meer landelijk wonen en werd verliefd op een oude woning in de Zilk. Met zijn ervaring als bouwkundig adviseur, wist hij dat er werk aan de winkel was om deze oude woning enerzijds aan zijn smaak aan te passen, maar ook om de woning uit. aan de moderne isolatie en duurzaamheideisen te laten voldoen. Lees hier onder verder hoe het project verliep.

Van een oude naar een duurzame woning

De woning betreft een kleine woning uit de jaren 30 van de vorige eeuw te midden van de bollenvelden. In het voorjaar staat de hele Bollenstreek in bloei en ademen de binnenwegen een oase van rust. Hans zijn oog was gevallen op deze woning. Hij had er van af het begin al direct concrete plannen mee. Het huis zou volledig gestript gaan worden, compleet voorzien gaan worden van een dikke isolatieschil en een nieuwe dakkapel.

Daarnaast zou er een grote en moderne uitbouw aan de woning aan de zij en achterkant aangebouwd worden en het huis aan de binnenzijde ook compleet gerenoveerd worden. Dus een complete renovatie, die uiteindelijk ook een jaar ging duren.  Natuurlijk ging niet alles van een leien dakje en Hans moest tijdens de bouw wel een paar hordes nemen. Per eind 2021 mei zal de woning bewoonbaar opgeleverd worden. Hans kon echter met zijn eigen ervaring over het hele project zelf de regie voeren en ondanks de bekende hordes, kan hij er met veel plezier op terugkijken. Maar belangrijker dat het project tot tevredenheid afgerond gaat worden en er jarenlang woonplezier met duurzaam en veel wooncomfort gegarandeerd is.

Nilan Compact Geo 3

Hans had zich al een tijd op de verduurzamingsmarkt georiënteerd. Zijn keuze viel in eerste instantie niet op Nilan en hij had een voorkeur voor andere systemen. Maar nadat hij meer in de concrete beslissingsfase kwam, bleken er toch dermate veel haken en ogen aan de offertes van andere partijen te zitten, dat alles veel duurder werd, dan het in eerste instantie leek. Uiteindelijk bleek de offerte van All Electric Home op basis van het aangeboden Nilan Compact Geo 3 in combinatie met de Sunliber 4,5 3kW de beste technische en economische keuze.

De Nilan Compact Geo 3 is een van de diverse warmtepomp systemen van Nilan, waarbij deze Nilan warmte pomp op een zeer economische wijze zorgt voor de koeling, ventilatie, verwarming en het warm tapwater.  Het Deense Nilan heeft al meer dan 40 jaar ervaring met de ontwikkeling en fabricage en installaties van warmtepompsystemen. Het feit dat Denemarken over een soortgelijk klimaat als Nederland beschikt gaf Hans extra vertrouwen bij het maken van de keuze.

Sunliber 4,5, 3 kW systeem

Het Sunliber 4,5, 3 kW systeem is eigenlijk een  captatielussysteem met een vermogen van 3 kW.  Het systeem, bestaande uit diverse PE buizen, die ruim 2,0 meter onder de grond begraven zijn, is afgevuld met ethyleenglycol. U kunt het systeem ook gemakkelijk als doe het zelfpakket aanschaffen, aangezien wij het compleet met koppelkranen, lassen en ethyleenglycol afleveren op de bouwplaats. Daarna is het systeem op de Nilan Compact Geo 3 aangesloten. Voordelen van het Sunliber systeem is de goede prijs kwaliteitverhouding. Maar wellicht nog belangrijker is dat er geen diepte boringen noodzakelijk zijn. Hierdoor is dit Sunliber systeem vergunningsvrij. Snelle en efficiënte plaatsing is dus gegarandeerd! De Sunliber systemen zijn van 1 tot 6 kW verkrijgbaar via All Electric Home.

Koeling, verwarming, ventilatie en tapwater

De combinatie van de ingebouwde boiler en het Sunliber koude en warmte reservoir zorgt voor een optimaal comfort. Dit tegen zo efficiënt mogelijke energiekosten. Zo biedt dit systeem koeling, verwarming, ventilatie en tapwater. In combinatie met 18 zonnepanelen verzorgt het grootste deel van de elektriciteitsbehoefte van de woning. Mocht er later meer elektrische energie nodig zijn, dan kan Hans nog extra zonnepanelen laten plaatsen. Denk hier bijvoorbeeld eens aan een elektrische auto.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Nilan en Sunliber systemen?

Indien u meer informatie over de mogelijkheden van Nilan en Sunliber systemen wenst, neem dan hier snel contact met ons op of bel 085-0043962.

 

Nilan warmtepomp met Sunliber systeem in de Zilk

Neem contact op!    AEH nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen!

    Snel contact?