Nilan warmtepomp met Sunliber systeem in de Zilk

Onlangs heeft All Electric Home een Nilan warmtepomp met een Sunliber systeem in de Zilk geleverd. De eigenaar Hans Klop had circa een jaar geleden een woning in de Zilk gekocht. Hij wilde meer landelijk wonen en werd verliefd op een oude woning in de Zilk. Met zijn ervaring als bouwkundig adviseur, wist hij dat er werk aan de winkel was. Dit enerzijds om deze oude woning aan zijn smaak aan te passen, maar anderzijds ook om de woning aan de moderne isolatie en duurzaamheideisen te laten voldoen. Lees hier onder verder hoe het project verliep.

Van oude woning naar een moderne duurzame woning

De woning betreft een kleine woning uit de jaren 30 van de vorige eeuw te midden van de bollenvelden. In het voorjaar staat de hele Bollenstreek in bloei en ademen de binnenwegen een oase van rust. Hans zijn oog was gevallen op deze woning en hij had er van af het begin al direct concrete plannen mee. Hans wilde het huis volledig strippen, compleet gaan voorzien van een dikke isolatieschil en een nieuwe dakkapel. Daarnaast zou hij een grote en moderne uitbouw aan de woning aan de zij en achterkant aan laten bouwen en het huis aan de binnenzijde ook compleet renoveren. Dus een complete renovatie, die uiteindelijk ook een jaar ging duren. Natuurlijk ging niet alles van een leien dakje.  Er moesten tijdens de bouw wel een paar hordes genomen worden, aldus Hans. Per eind 2021 mei zal de woning bewoonbaar opgeleverd worden. Hans kon met zijn eigen ervaring over het hele project zelf de regie voeren en ondanks de bekende hordes, kan hij er met veel plezier op terugkijken. Maar belangrijker dat het project tot tevredenheid afgerond is en er jarenlang woonplezier met duurzaam en veel wooncomfort gegarandeerd is.

Nilan Compact Geo 3

Hans had zich al een tijd op de verduurzamingsmarkt georiënteerd. Zijn keuze viel in eerste instantie niet op Nilan en hij had een voorkeur voor andere systemen. Maar nadat hij meer in de concrete beslissingsfase kwam, bleken er toch dermate veel haken en ogen aan de offertes van andere partijen te zitten, dat alles veel duurder werd, dan het in eerste instantie leek. Uiteindelijk bleek de offerte van All Electric Home op basis van het aangeboden Nilan Compact Geo 3 in combinatie met de Sunliber 4,5 3kW de beste technische en economische keuze.

De Nilan Compact Geo 3 is een van de diverse warmtepomp systemen van Nilan, dat koeling, ventilatie, verwarming en warm tapwater op een zeer economische wijze levert. Het Deense Nilan heeft al meer dan 40 jaar ervaring met de ontwikkeling en fabricage en installaties van warmtepompsystemen. Denemarken beschikt over een soortgelijk klimaat als Nederland. Dat gaf Hans extra vertrouwen bij het maken van de keuze.

Sunliber 4,5, 3 kW systeem

Het Sunliber 4,5, 3 kW systeem is eigenlijk een  captatielussysteem met een vermogen van 3 kW.  Het systeem, bestaande uit diverse PE buizen, die ruim 2,0 meter onder de grond begraven worden, wordt afgevuld met ethyleenglycol. Het systeem kan ook gemakkelijk als doe het zelfpakket aangeschaft worden, aangezien het compleet met koppelkranen, lassen en ethyleenglycol wordt afgeleverd op de bouwplaats. Daarna is het systeem op de Nilan Compact Geo 3 aangesloten. Voordelen van het Sunliber systeem is de goede prijs kwaliteitverhouding. Maar wellicht nog belangrijker is dat er geen diepte boringen noodzakelijk zijn. Hierdoor is dit systeem vergunningsvrij toepasbaar en snel en efficiënt plaatsbaar. De Sunliber systemen zijn van 1 tot 6 kW verkrijgbaar via All Electric Home.

Koeling, verwarming en tapwater

De combinatie van de ingebouwde boiler en het Sunliber koude en warmte reservoir zorgt voor een optimaal comfort. Dit tegen zo efficiënt mogelijke energiekosten. De combinatie met 18 zonnepanelen zal voor het grootste deel van de elektriciteitsbehoefte van de woning zorgen. Mocht Hans later meer energie gaan verbruiken, bijvoorbeeld voor een elektrische auto, dan kan Hans nog extra zonnepanelen laten plaatsen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Nilan en Sunliber systemen?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Nilan en Sunliber systemen? Neem dan hier snel contact met ons op of bel 085-0043962.

 

Nilan warmtepomp met Sunliber systeem in de Zilk

Neem contact op!    AEH nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen!

    Snel contact?